Exposities

 
Archeologische vondsten
De archeologische vereniging ‘De Motte’ exposeert op de begane grond van de toren. In een viertal vitrines wordt een overzicht van dagelijks en geestelijk leven, vermaak en ‘Goedereede 700 jaar stadsrechten’ (sinds 1312) gepresenteerd. Ook worden scheeps-modellen en Romeinse gebruiksvoorwerpen, die bij Goedereede zijn gevonden, tentoongesteld.
www.demotte.nl

Expositie Torenquilters
In de oneven jaren wordt de torenruimte op de begane grond versierd door quilts van de Quiltkring Goeree-Overflakkee. Voor het jaar 2017 hebben de ‘Torenquilters’ het thema ‘vrolijke noten’ gekozen.
Lees meer

Goereese Kunstdagen
Elk jaar exposeert de Kunststichting Goedereede tijdens de Goereese Kunstdagen in galeries, ateliers en achter de ramen van deelnemende huizen. In de even jaren wordt tevens in de kerktoren geëxposeerd.
www.kunststichtinggoedereede.nl

Vuurtorenexpositie
Op de eerste verdieping verzorgt de Nederlandse Vuurtoren Vereniging en permanente expositie. Aan de hand van informatie-panelen met daarop oude en recente foto’s, kaarten en verklarende teksten wordt u een overzicht geboden van de geschiedenis van vuurtorens in het algemeen en die van het voormalige eiland Goeree in het bijzonder. Vitrines met vuurtorenschaalmodellen, vuurtoren-lampen en andere bezienswaardigheden en een groot vuurtorenspel maken de tentoonstelling compleet.
Lees meer

Quilttentoonstelling 2013
Quilttentoonstelling 2013
Quilttentoonstelling 2015
Quilttentoonstelling 2015