Exposities

 
Fototentoonstelling ‘Goereese vissers met oorringen’
Van 21 april tot en met 27 oktober 2018 exposeert fotograaf Arjo van der Graaff in het Torenmuseum. Op de begane grond van de toren hangen tien portretfoto’s van Goereese vissers op een formaat van
1 bij 1 meter, afgedrukt op aluminium platen. De officiële opening van de tentoonstelling vindt plaats op 21 april, om 16.00 uur, in aan-
wezigheid van de fotograaf en de gefotografeerde vissers. In een aantal vitrines worden bovendien unieke fossielen uit de Noordzee tentoongesteld. De fossielen (echt een topcollectie) zijn beschikbaar gesteld door Noordzeevisser Kommer Tanis van het Goereese Havenhoofd.

Archeologische vondsten
De archeologische vereniging ‘De Motte’ exposeert op de begane grond van de toren in een vitrine enkele bijzondere vondsten. Daarnaast gaf de gemeente Goeree Overflakkee het grootzegel van het stadje, een middeleeuwse, in de duinen gevonden, jachthoorn en een 17e eeuwse Goereese zilveren schutterijvogel in bruikleen.
www.demotte.nl

Expositie Torenquilters
In de oneven jaren wordt de torenruimte op de begane grond versierd door quilts van de Quiltkring Goeree-Overflakkee. Voor het jaar 2017 hebben de ‘Torenquilters’ het thema ‘vrolijke noten’ gekozen.
Lees meer

Goereese Kunstdagen
Elk jaar exposeert de Kunststichting Goedereede tijdens de Goereese Kunstdagen in galeries, ateliers en achter de ramen van deelnemende huizen. In de even jaren wordt tevens in de kerktoren geëxposeerd.
www.kunststichtinggoedereede.nl

Vuurtorenexpositie
Op de eerste verdieping verzorgt de Nederlandse Vuurtoren Vereniging en permanente expositie. Aan de hand van informatie-panelen met daarop oude en recente foto’s, kaarten en verklarende teksten wordt u een overzicht geboden van de geschiedenis van vuurtorens in het algemeen en die van het voormalige eiland Goeree in het bijzonder. Vitrines met vuurtorenschaalmodellen, vuurtoren-lampen en andere bezienswaardigheden en een groot vuurtorenspel maken de tentoonstelling compleet.
Lees meer