Expositie Torenquilters 2017

 
Elke twee jaar exposeren de Torenquilters hun quilts in de monumentale ruimte op de begane grond van de toren, dit jaar al voor de twaalfde keer.

De Torenquilters is een groep van rond de 12 enthousiaste quilters, die al meer dan 25 jaar in een wisselende samenstelling maandelijks bij elkaar komen, uitgezonderd in de zomer. Eind september is altijd de eerste bijeenkomst en dan wordt er nagedacht over een nieuw thema. Alle ideeën worden besproken en het idee dat de meeste stemmen krijgt wordt verder uitgewerkt. Meestal kan er in december of januari aan de quilts begonnen worden en het streven is om alles in maart van het jaar daarop klaar te hebben. In 2017 is het thema ‘muziek’ en de titel van de tentoonstelling is: ‘vrolijke noten’.

Ieder lid is vrij om het thema naar eigen idee in te vullen, alleen de maat van de quilts is gelijk en wordt van tevoren afgesproken. De één heeft een muziekstuk verbeeld, een ander heeft voor een jukebox gekozen, weer een ander voor een muziekgroep, zodat het een gevarieerde tentoonstelling is geworden.

Ook wordt er altijd een groepsquilt gemaakt met het thema van de tentoonstelling, deze keer heeft iedereen een lp-hoes gemaakt en in de quilt is ook een echte lp verwerkt. Nieuw dit jaar zijn door de leden gemaakte ansichtkaarten van stof voor de verkoop.

Expositie Torenquilters 2015