Service

Trouwen in de toren
De toren is een van de mooiste huwelijkslocaties van de gemeente Goeree-Overflakkee. In deze historische ruimte is een speciaal voor deze gelegenheden gemaakte hardstenen tafel opgesteld, met daarin gebeiteld het woord ‘JA’ in alle talen van de Europese Unie. In de torenruimte hangt een schitterende 27-armige kaarsenkroon, met daarop aangebracht de gemeentewapens van Ouddorp, Goedereede en Stellendam. Het meubilair voor ambtenaar, bruidspaar en getuigen bestaat uit designstoelen van Philippe Starck. Er zijn 70 zitplaatsen. De toren beschikt over een geluidsinstallatie, een beperkte keukenvoor-ziening en een toilet. Uiteraard is er gelegenheid het glas met elkaar te heffen.

Na de huwelijksvoltrekking wordt het bruidspaar de gelegenheid geboden de grote (uit 1519) en de kleine luidklok (uit 1647) samen te laten klinken. Het is ook mogelijk de stadsbeiaardier het carillon te laten bespelen. Bloembinderij de Korenbloem uit Goedereede verzorgt graag het bruidswerk en de aankleding van de torenruimte. Desirée van Halewijn is graag bereid de huwelijksreportage te verzorgen.
www.dekorenbloem.nl
www.vanhalewijnfotografie.nl

Begraven vanuit de toren
Het is mogelijk de toren voor een dagdeel te gebruiken voor een uitvaartplechtigheid.

Concerten
In de torenruimte worden regelmatig concerten uitgevoerd. De ruimte heeft een fantastische akoestiek.

Evenementen
De torenruimte is voor presentaties, uitvoeringen, wijnproeverijen en dergelijke te huur.

Museumwinkel
In de museumwinkel zijn ansichtkaarten, bouwplaten, postzegels, publicaties over de geschiedenis van Goedereede en boeken en affiches over vuurtorens in Nederland te koop.

Een nieuw vuurtorenboekje

De Stichting Goereese Gemeenschap heeft onlangs een nieuw vuurtorenboekje uitgegeven: Vuurtorens op Goeree

Beiaardconcerten 2023